Posted on

Op donderdag 14-11-2019 om 20:21 kreeg de meldkamer een telefoontje van een weggebruiker, Dat er een auto op zijn dak in de berm lag. Het bleek dat de automobilist in een bocht de macht over het stuur verloor en 2x over de kop was geslagen.

Enkele minuten nadat het ongeval gebeurde zag een andere automobilist de auto liggen. hij dacht dat er niemand meer in zat, maar ging toch maar even kijken. tot zijn grote schrik zat er nog daadwerkelijk wel iemand in de auto. De weggebruiker heeft per direct 112 gebeld en binnen enkele minuten waren de eerste eenheden al ter plaatse.

De brandweer constateerde dat het slachtoffer bekneld zat op 2 punten. Tijdens de reddingsoperatie zag een politie agent dat de auto zwarte rook ging uitstoten uit de motorkap. hierop is gelijk een 2e brandweer wagen opgeroepen en zijn begonnen met blussen. Helaas mocht dit niet genoeg zijn en stond de auto al snel in brand. De brandweer had hierdoor dus nog meer tijdsdruk om het slachtoffer uit de auto te halen. na een paar minuten had de brandweer het slachtoffer bevrijdt uit zijn benarde positie. Met zware verwondingen maar zonder enige verwondingen door de brand is het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Nadat het slachtoffer uit het voertuig was gehaald, heeft de brandweer de auto veilig terug op zijn wielen kunnen zetten. Omdat dat voor de brandweer makkelijker was voor het blussen van het voertuig.

Een paar minuten later stond de auto volledig in brand. De brandweer heeft hierop ook een watervoertuig laten komen en hadden het moeilijk met het blussen van de auto. Om 21:35 werd het sein ‘brandmeester’ afgekondigd.

De brandweer heeft het helaas niet kunnen voorkomen dat de auto is uitgebrand. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgesleept en de weg/berm schoongemaakt.

Foto’s via: Joppe N.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *