Posted on

Woensdag 30 oktober 2019 werd het Brandweer korps van Amsterdam-Noord opgeroepen voor een prio 1 voertuigbrand. toen de brandweer eenheden terplaatse kwamen bleek er een Tank-Trailer met ADR inhoud (gevaarlijke stoffen) in brand te staan. De AGS (Adviseur gevaarlijke stoffen) is daarbij ook terplaate gekomen. De brandweer heeft gelijk Politie laten komen om het gebied rondom af te zetten in verband met ontploffings gevaar.

Foto: Persfotograaf Sven H.

Enkele minuten later is de politie ter plaatsen en worden de taken verdeeld door de OVD-P en staat de wegafzetting snel, wat ook maar goed was. Want de brandweer kon de brand niet onder controle houden en hierdoor is de Tank Trailer met geladen ADR ontploft en is de brand overgeslagen naar een daarnaast staande Koeltrailer. Deze trailer was ”Gelukkig” Leeg, maar daarin tegen kon ook bij deze trailer niet voorkomen worden dat hij uit zou branden. De 3e trailer die erbij stond heeft de brandweer dusdanig kunnen koelen, daardoor is deze trailer gespaard gebleven.

Foto: Persfotograaf Sven H.

De brandweer heeft alle 2 de trailers onder toeziend oog van de AGS, OVD-P en OVD-B gecontroleerd laten uitbranden.

Nadat de brandweer het sein: Brandmeester heeft afgegeven is het bergingsbedrijf ter plaatse gekomen met 2 bergingswagens en 2 diepladers om de trailers veilig af te voeren. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan wordt nog onderzocht en daar kan momenteel vanuit de brandweer nog geen uitspraken over gedaan worden.

Foto: Persfotograaf Sven H.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *