Posted on

Op 02-11-2019 rond 20:30 uur, kregen de brandweer, Ambulance en Politie een melding van een vliegtuigje die een noodlandig ging maken. De collega’s zijn Prio 1 ter plaatsen gegaan, nadat ze het vliegtuigje zagen vliegen bleek dat er een groep vogels in de motor was gevlogen. hierdoor is de motor uitgeslagen en kon het vliegtuig niet meer verder vliegen.

Het leek er even op dat het vliegtuigje niet op het vliegveld kon landen en een motor eenheid ging achter het vliegtuigje aan. uiteindelijk lukte het toch om hem op een landingsbaan te landen. direct na de landing is het vliegtuig volledig in brand gevlogen. De politie heeft de piloot nog kunnen redden, de brandweer heeft helaas niet kunnen voorkomen dat het vliegtuig bespaard is gebleven.

Het vliegveld is enkele uren afgesloten geweest voor het landen en opstijgen van vliegtuigen. Het vliegtuig bergen duurde langer dan verwacht en de vliegtuigen konden pas rond 02:30 uur weer opstijgen en landen.

De piloot is gecontroleerd door het ambulance personeel en heeft geen ernstige verwondigen. Maar is voor verder onderzoek toch even meegenomen door het ambulance personeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *