Posted on


op Donderdag 24 Oktober 2019 rond de klok van 8 uur kreeg de meldkamer van een politie-eenheid een melding, van een meneer die een auto kapot aan het slaan was met een knuppel. Deze collega is samen met een daarbij gekoppelde eenheid in gesprek gegaan. het bleek dat dit voertuig van de verdachte zelf was. De eenheden zijn met vervolg gegaan en hebben de meneer aangesproken op zijn handelingen.

na een klein half uurtje werd een van de eenheiden opnieuw naar deze locatie gestuurd, daarbij vroeg hij aan het OC of hij de andere eenheid die een half uur daarvoor ook bij deze meneer ter plaatse was, om even mee te rijden. De melding luidde: een meneer die verzekeringsfraude pleegde, hij wil meerdere malen zijn auto laten repareren, terwijl hij hem zelf in elkaar slaat. nadat de eenheden nog geen 2 minuten ter plaatse waren, ging de verdachte er vandoor en hebben de eenheden de achtervolging ingezet. nadat de auto van meneer uitviel door nog onbekende reden dreigde de meneer dat hij een bomvest aanhad. Hierop is gelijk het DSI gekoppeld

Wij hebben uit veiligheid afstand genomen, daardoor kon de verdachte helaas ontkomen. Het OC heeft de centrale van Rijkswaterstaat gevraagd om mee te kijken op de de camera’s op de snelweg. daar zagen wij de auto naar Amsterdam-Noord reed. met meerdere eenheden hebben ze de snelweg afgezet en de automobilisten een voor een gecontroleerd. Uiteindelijk zijn wij de verdachte tegen het lijf gelopen in deze controle, de verdachte ging er hierop weer vandoor waardoor wij weer de achtervolging inzette.

Deze achtervolging was maar van korte duur, de verdachte had zich parallel aan de snelweg verstopt in een bosje waarop de eenheden een aanhouding probeerde te doen. De verdachte heeft hierop een wapen getrokken en 1 collega hiermee op zijn gezicht geslagen. Het DSI wachtte daarna geen moment en heeft de verdachte uitgeschakeld. Het ambulance personeel was op voorzocht al uitgerukt en was daarom snel terplaate, helaas mocht dit voor de verdachte niet meer baten en is terplekke overleden aan zijn verwondingen. gelukkig heeft onze collega alleen een gebroken neus overgehouden aan de zware klap op zijn gezicht.

de controle waar we alle automobilisten 1 voor 1 controleerde BRON: Zulu Politie Schiphol

2 Replies to “normale staandehouding eindigd in een DSI melding”

  1. Heel erg tof, vooral aangezien ik deze melding zelf gecoordineerd heb. Lid zijn van de meldkamer heeft zo zijn waarderende functionaliteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *