Posted on

Op zaterdag avond rond 8 uur in de avond kwam er bij de meldkamer van de politiezone Amsterdam-Amstelland een melding binnen van een trekker die op hol geslagen was. Hier werden verschillende eenheden op afgestuurd waaronder ook een eenheid met een zwaar gepantserde auto. Na een tijdje achter de trekker te rijden heeft 1 van de eenheden die er al achter reed contact kunnen krijgen met de boer in de trekker. Deze verklaarde tijdens het rijden namelijk dat zijn trekker op hol is geslagen en dat de trekker ook zelf beslist wanneer hij stuurt, ook kreeg de boer zijn deur niet meer open en kon dus ook niet meer uitstappen. Na een ritje van ongeveer 15 minuten is de trekker tot stilstand gekomen tegen een paal die een huis ondersteund. Toen de trekker eenmaal stilstond heeft de politie de brandstof toevoer doorgeknipt waardoor de trekker al niet meer kon gaan rijden. Juist na dat de brandweer arriveerde en na dat ze de boer uit de trekker bevrijdt hadden vatte de trekker vuur.

Foto door: Persfotograaf Wannes


Na een kleine 5 minuten stond heel de trekker in vuur en vlam en had de caravan die 10 meter verderop stond ook al vuur gevat. Hierbij besloot de OvD-P in samenspraak met de meldkamer en de OvD-B om de naastgelegen weg af te sluiten. Toen dat gebeurt was had de brandweer meer dan genoeg werkruimte en konden ze dus gaan blussen. Ondertussen is er 2 keer opgeschaald door de brandweer en zijn er 3 brandweerwagens, 1 ladderwagen en 1 OvD-B terplaatsen gekomen. Maar toen ging het snel en na een kleine 10 minuten werd dan het verlossende singaal “BRANDMEESTER” gegeven. Dit wilt zeggen: brand onder controle, nu nog even nablussen.

Om 20:40 werd aan de Officier van Dienst Politie meegedeeld dat de brand volledig uit was en de weg afzetting opgeheven kon worden. Dit wilt zeggen dat de melding ten einde is en dat iedereen terug met vervolg van de dienst kan.

Foto door: Persfotograaf Wannes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *